Algemeen

Elke donderdag repeteert onze drumband onder leiding van instructeur Chris Luijten. We repeteren op donderdag van 20:30 tot 22:00 in Zaal A gen Sjoeël in Mechelen. En na de repetitie? Dan gaan we nog even door zonder onze instrumenten… tijd om gezellig samen te zijn!

Onze instructeur

 Sinds 2015 staat de drumband onder leiding van instructeur Chris Luijten, geboren op 29 oktober 1971 te Sittard.

Op 8 jarige leeftijd is Chris begonnen met slagwerk bij de drumband van schutterij St. Johannes en St. Clemens te Merkelbeek. Hij kreeg daar zijn eerste lessen van dhr. Hein Timmermans. Later is Chris naar de muziekschool Brunssum gegaan, waar hij les kreeg van de heren Frank Rademakers, Paul Franken en Rob Janssen. Na zijn diploma HaFa B behaald te hebben is Chris privéles gaan volgen voor diploma D bij dhr. Michel Mordant. Hij is de instructeur cursus gaan volgen bij KREATO Hogeschool te Thorn bij de heren Thissen en Pustjens. In 1993 behaalde Chris zijn instructeur diploma.

Sindsdien is Chris van diverse korpsen instructeur geweest waaronder de drumbands van Fanfare St. Cornelius Schin op Geul waar hij in 2010 Limburgs Kampioen en in 2011 Nederlands Kampioen werd. Bij de drumband van Harmonie St. Gertrudis Wijlre was hij werkzaam van 2004 t/m 2017 en behaalde hij in 2017 op het WMC goud. Sinds begin 2010 heeft hij daarbij nog een eigen slagwerkgroep opgericht genaamd DRUMZ, welke uit een vijftal slagwerkers en een bassist bestaat.

Als instructeur is Chris momenteel werkzaam bij de muziekkorpsen Schutterij St. Rosa Sittard, Schutterij St. Laurentius Spaubeek en natuurlijk onze eigen drumband.

Onze drumband op concours

Sinds haar oprichting in 1970 gaat de drumband geregeld op concours. In 1974 nam de drumband van harmonie St.-Cecilia voor het eerst deel aan een bondsconcours. Met veel succes wist instructeur Theo Winkens zijn mannen en sinds een aantal jaren ook enkele vrouwen, tot grote successen te brengen. De meest recente concoursdeelname vond plaats in 2008, waar de drumband uitkwam in de hoogste afdeling: de eerste divisie (de vroegere eredivisie) en een eerste prijs behaalde. Konden bondsconcoursen voor harmonie- en fanfarekorpsen zoals in 1974 in Mechelen nog in een feesttent plaatsvinden, nu zijn feesttenten, repetitielokalen en patronaatszalen voor dit doel taboe. Concoursen van de Limburgse Bond voor Muziekgezelschappen vinden tegenwoordig plaats in de schouwburgen van Venlo, Roermond, Heerlen of Kerkrade (Rodahal).

 

De drumband op concours in 1996.