Algemeen

Elke donderdag repeteert onze drumband onder leiding van instructeur Paul Erens. We repeteren op donderdag van 20:30 tot 22:00 in Zaal A gen Sjoeël in Mechelen. En na de repetitie? Dan gaan we nog even door zonder onze instrumenten… tijd om gezellig samen te zijn!

Onze instructeur

Sinds augustus 2023 staat de drumband onder leiding van instructeur Paul Erens, geboren te Munstergeleen op 6 juli 1971. 

Inmiddels 43 jaar geleden is Paul begonnen als slagwerker aan de muziekschool in Sittard. Na het behalen van alle diploma’s heeft hij zijn instructeursdiploma gehaald aan het Kreato te Thorn. Naast het dirigeren van slagwerkgroepen is hij 16 jaar lang dirigent geweest van Jeugfanfaar Zitterd. 

Op dit moment (september 2023) is hij ook werkzaam als instructeur van Drumband Fanfare Les Amis Reunis te Ransdaal waar hij sinds de heroprichting in 2007 (begonnen met 2 leerlingen) gestaag heeft gewerkt aan een slagwerkgroep van 16 muzikanten. Hier verzorgt hij tevens de opleidingen. Sinds juni jl. is hij daar ook dirigent van het fanfare opleidingsorkest. 

Als muzikant (paukenist) is hij verbonden aan de harmonie St Jozef te Kaalheide en de harmonie St Joep te Sittard. Als muziekarchivaris en tambour-maître is hij verbonden aan Fanfare St Caecilia Broeksittard. Daarnaast werkt hij als invalkracht bij de diverse harmonieën en fanfares in Limburg. 

Tijdens het OLS te Born (2023) is hij voor de eerste keer opgenomen in het juryteam bij de solistenwedstrijden, waarna het bondschuttersfeest te Voerendaal volgde. 

Zijn doel is om met de drumband zeer aantrekkelijke en afwisselde muziekwerken te spelen. Gezelligheid en hard werken gaan hierbij hand in hand. Ook zie ik uit naar een intensieve samenwerking met het harmoniekorps. 

Onze drumband op concours

Sinds haar oprichting in 1970 gaat de drumband geregeld op concours. In 1974 nam de drumband van harmonie St.-Cecilia voor het eerst deel aan een bondsconcours. Met veel succes wist instructeur Theo Winkens zijn mannen en sinds een aantal jaren ook enkele vrouwen, tot grote successen te brengen. De meest recente concoursdeelname vond plaats in 2008, waar de drumband uitkwam in de hoogste afdeling: de eerste divisie (de vroegere eredivisie) en een eerste prijs behaalde. Konden bondsconcoursen voor harmonie- en fanfarekorpsen zoals in 1974 in Mechelen nog in een feesttent plaatsvinden, nu zijn feesttenten, repetitielokalen en patronaatszalen voor dit doel taboe. Concoursen van de Limburgse Bond voor Muziekgezelschappen vinden tegenwoordig plaats in de schouwburgen van Venlo, Roermond, Heerlen of Kerkrade (Rodahal).

 

De drumband op concours in 1996.