Het jeugdorkest

Na ongeveer een half jaar tot een jaar les kunnen de leerlingen instromen in het jeugdorkest. Ook dit zal in overleg met de docent geregeld worden. Het is de bedoeling dat de leerlingen in het jeugdorkest leren samen spelen. Ook kunnen ze door middel van het jeugdorkest alvast wennen aan de repetitieregels. Het jeugdorkest treedt een paar keer per jaar op, om te laten horen waar ze het hele jaar mee bezig zijn.

Het jeugdorkest staat onder leiding van Peter-Paul Geraats. Geregeld zijn er leden van de jeugdcommissie tijdens de repetitie aanwezig voor vragen en ondersteuning. Het is de bedoeling dat de leerlingen die in het jeugdorkest mee kunnen spelen, ook iedere week aanwezig zijn, mocht dit een keer niet lukken meld je dan af bij de dirigent of een van de jeugdcommissieleden..       

Doorstroming

Na het behalen van het A-diploma wordt bekeken of de leerling kan toetreden tot het blaasorkest of de drumband. Dit gaat altijd in overleg met de dirigent en de docent. Voor hobo en dwarsfluit gelden er hogere eisen.

Het jeugdorkest in 2019.