Onze instructeur

Sinds 2015 staat de drumband onder leiding van instructeur Chris Luijten, geboren op 29 oktober 1971 te Sittard.
Op 8 jarige leeftijd is Chris begonnen met slagwerk bij de drumband van schutterij St. Johannes en St. Clemens te Merkelbeek. Hij kreeg daar zijn eerste lessen van dhr. Hein Timmermans. Later is Chris naar de muziekschool Brunssum gegaan, waar hij les kreeg van de heren Frank Rademakers, Paul Franken en Rob Janssen. Na zijn diploma Hafa B behaald te hebben is Chris privéles gaan volgen voor diploma D bij dhr. Michel Mordant. Hij is de instructeurcursus gaan volgen bij KREATO Hogeschool te Thorn bij de heren Thissen en Pustjens. In 1993 behaalde Chris zijn instructeurdiploma.
Sindsdien is Chris van diverse korpsen instructeur geweest waaronder de drumbands van Fanfare Concordia Einighausen en Fanfare St. Cornelius Schin op Geul.Met deze laatste werd hij in 2010 Limburgs Kampioen en in 2011 Nederlands Kampioen. Sinds begin 2010 heeft hij daarbij nog een eigen slagwerkgroep opgericht genaamd DRUMZ, welke uit een vijftal slagwerkers en een bassist bestaat.
Als instructeur is Chris momenteel werkzaam bij de slagwerkgroepen van Harmonie St. Gertrudis Wijlre en natuurlijk onze eigen drumband.