ONZE

DIRIGENT

Met het Sprookjesconcert van zaterdag 9 december 2017, nam Ron Daelemans afscheid van onze vereniging. Gedurende 10 jaar stond ons blaasorkest onder zijn leiding. Van grootse concerten in de schouwburg, tot processies, optochten en zelfs een concert met Glennis Grace. We danken Ron voor zijn jarenlange inzet voor onze vereniging!

Momenteel werkt ons blaasorkest met interim-dirigent Bas Clabbers. Hij zal ons leiden in de periode waarin wij op zoek zijn naar een nieuwe dirigent. Bas Clabbers is geboren in 1980. Eén van zijn opa's - Antonius - was oprichter van Fanfare Vriendenkring in Swolgen, Limburg. Ook speelde hij er bügel in de eerste jaren van deze vereniging. Vele jaren later werd zijn kleinzoon dirigent van diezelfde fanfare. Bas Clabbers vergaarde zijn kennis tijdens zijn studie Trompet Klassieke Muziek aan het Rotterdamse Conservatorium. Dit nadat hij het volledige muziekschooltraject had doorlopen aan het Kunstencentrum in Venlo en nadat hij twee combinatiejaren Havo en Vooropleiding Conservatorium aan het Conservatorium Maastricht had voltooid. Het werken in de praktijk met leerlingen, orkesten, ensembles, bands, artiesten en collega’s leverde ook minstens evenveel kennis en ervaring op en dit alles bij elkaar waren genoeg redenen voor hem om zich nóg breder te gaan oriënteren. Sinds 2011 studeerde hij aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen de Masterstudie Muziektheorie met als hoofdvakken “Compositie” en “Analyse”. Het laatstgenoemde vak behaalde hij met “grote onderscheiding” in augustus 2014. En nu staat hij dus voor ons blaasorkest!